tirsdag, maj 23, 2006

Indlæg fra Familien Lund

Familien Lund har været glade for at bo i den herligt brogede vestegn i mere end 10 år. Nu ser det desværre ud til, at områdets velfungerende folkeskole, Engdalskolen med dens engagerede lærere, skal ofres i et tvangsægteskab med Gellerupskolen. I givet fald vil også familien Lund stå i kø til indskrivning i privat skole for vores to børn, som endnu ville skulle gå her.

De fleste lærere og pædagogisk kyndige er enige om, at andelen af tosprogede ikke skal mange procent over 20 før en skole opnår kritisk masse, og en selvforstærkende, svært reversibel proces med dansk fraflytning sættes i gang. En sammenlægning af skolerne ville umiddelbart få andelen af tosprogede langt over dette punkt, men selv de 37%, man hurtigt kan regne sig frem til, vil være en undervurdering, fordi de flygtende danske børn ikke medregnes. Tallet vil formodentlig komme tættere på 50% allerede det første år.

Integration fremmes ikke ved at gøre vestbyen til én stor indvandrerghetto, men ved gradvis spredning af områdets beboere til glæde for hele regionen. Skolen er et godt sted at starte, hvilket Teknologisk Institut, http://www.teknologisk.dk/17656, og andre, fx Nicolai Wammen, forlængst har påpeget.

Det økonomiske tæt-på-nul-argument er et skalkeskjul, der kun kan dække over en kommunalpolitisk ikke-spredningsaftale.

Af Thomas Lund