mandag, juni 26, 2006

Pressemeddelelse

2.638 underskrifter mod skolesammenlægning

På onsdag den 28. juni kl. 11.00 bliver mere end 2.638 underskrifter mod en sammenlægning af Engdalskolen og Sødalskolen afleveret til byrådet.
Samtidig vil 2,638 balloner på Rådhuspladsen markere det store antal protester fra lokalsamfundet mod skolesammenlægningen.

61,5 meter. Nøjagtig så meget fylder de 2.638 underskrifter fra bekymrede borgere i Engdalskolens distrikt, der har skrevet under på en protest mod sparekatalogets forslag om at lægge Engdalskolen og Sødalskolen i Brabrand sammen. I alt 2.036 husstande har underskrevet protesten.

På onsdag kl. 11.00 vil de mange underskrifter, der svarer til, at hele 91 % af de adspurgte husstande har skrevet under, blive afleveret til byrådet af skoleelever, forældre og andre fra lokalsamfundet i Århus Vest.

2.638 balloner på Rådhuspladsen
Samtidig vil 2.638 balloner på Rådhuspladsen markere det store antal af protester mod sammenlægningen.

Bag underskriftindsamlingen står forældrekomitéen ”Stop skolesammenlægningen i Brabrand”.
- Vi har mødt en fantastisk opbakning fra lokalsamfundet. Det understreger det meget høje antal af husstande i Engdalskolens distrikt, som deltager i denne protest mod forslaget om at lægge de to skoler sammen. Det bliver svært for politikerne at sidde 91 % af husstandene i vores skoledistrikt overhørig, siger talsmand Henrik Amsinck.

Vil bevare Engdalskolen

Komitéen arbejder for at bevare Engdalskolen i sin nuværende form af primært to årsager, forklarer Henrik Amsinck:

- Dels har vi meget svært ved at få øje på en reel besparelse. Dels vil en sammenlægning ødelægge den velfungerende integrationsproces, der i dag finder sted på Engdalskolen med 21 % to-sprogede elever. En sammenlægning vil få læsset til at tippe og medføre elevflugt af etnisk danske elever, forudsiger han.


Yderligere oplysninger:
Talsmand Henrik Amsinck, mobil: 2025 3468, e-mail: henrik.amsinck@gmail.com
Paw Simon Krogh, mobil 2125 9192, e-mail: paw.krogh@solitwork.com
Jan Lindegaard, telefon 2947 8767, e-mail: orvadsvej@mail1.stofanet.dk