torsdag, juni 22, 2006

1 + 2 = 1

Vestbyens kombination af driftige nydanskere og tolerante gammeldanskere er ét af de få positive glimt i Danmarks integrationsbestræbelser. Det er ubærligt, at den vigtige integrationsmotor, Engdalskolen, under påskud af kortsigtede og småbesparelser, er i fare for at blive ødelagt, men den larmende tavshed fra regionens øvrige skoler er næsten ligeså trist.

Engdalskolen har på både kort og lang sigt et velbalanceret rekrutteringsområde, som uden politisk obstruktion ville sikre den en fortsat integrerende virkning. Derfor er andre skolers duknakkethed uansvarlig, og et kujonagtigt eksempel på ikke at give sin mening tilkende i tide. Vores skole er ganske vist enestående - også på indlæring - men de andre kan umuligt være så ringe, at de ikke kan gennemskue, at her er et regnestykke, der ikke får det forventede resultat.

Politikerne tager forhåbentlig alligevel dén beslutning, som er bedstfor Århus: En passende kommunal skolespredning af nydanskere til gavn for os alle - ikke mindst modtagerskolerne. Af respekt for de modige og dygtige lærere, som har valgt at arbejde på Engdalskolen, bør en sådan visonær melding komme snart.

af Thomas Lund