lørdag, juni 03, 2006

Imagine Brabrand

Imagine Brabrand

Lad os fokusere på at udvikle egne og politikeres forestillingsevne om Brabrand i fremtiden - ved at sætte fokus på det særlige og håbet for fremtiden.

Det er forestillingen om fremtiden, der skaber handling i nutiden og uden tillid til en levedygtig fremtid, giver personlige investeringer ingen mening.

”Imagine Brabrand” handler for mig om at formidle billedet af, hvordan vi gerne vil bo i fremtiden - i et samfund, hvor integrationen fungere og hvor politikere har set den store økonomiske og sociale gevinst forbundet med at skabe en unik Engdalskole, som det gode eksempel, som hele Danmarks politikere kigger på for at se, hvordan integration er lykkedes her.

En gevinst ikke bare for Vestbyen, men en historie, der skaber et image omkring Århus, der gør en forskel – en historie, som politikere er stolte af, fordi de tog en beslutning om fortsat at lade Engdalskolen arbejde og videreudvikle evnen til at skabe integration – bl.a. i samarbejde med de lokale sportsklubber. Gevinsten heraf - socialt og økonomisk - viste sig markant at overstige besparelsens omfang. Godt politikerne kunne se det.

En historie, som har en betydning for den enkelte – resulterende i en positiv tolerant tilgang til fremmede kulturer, hvor kulturmøder skaber en tolerant forståelse og anerkendelse af hinanden – en fantastisk gevinst, som børnene tager med sig ud af skolen, hvor de i mødet med andre fortæller en fantastisk historie og afliver myter om ”fremmede” – fortæller om hvad det betyder for dem, at de kender til andre kultures traditioner – fortæller om, hvordan de færdes trygt, fordi de forstår de mennesker de møder

På samme måde fortæller de ca. 20% - af anden etnisk herkomst end dansk - om mødet med danskerne – afliver myten om at danskere er racistiske, men tolerante, også en historie de tager med sig ud i samfundet...

Kære politikere – giv os en chance for at fortælle den historie om 5 år, når vi ser tilbage på denne lille bemærkning i historien om en velfungerende skole i Brabrand.

Lad ikke de magiske procentfordelinger overstige et tal, der gør, at der opstår endnu en privatskole – endnu en kommuneskole, der oplever elevflugt – endnu en trist historie, hvor de efterladte har svært ved at forstå, hvad der skete...

Tænk jer godt om og regn lige efter endnu engang – dette forslag er ikke et spareforslag, men en dyr omgang for hele Århus.

Jan Rosenmeier